Home / Citrix Nyheter / Konseptuell Arkitektur for XenApp XenDesktop

Konseptuell Arkitektur for XenApp XenDesktop

Ålage ett virtuell desktop design er ofte ansett for å være en kompleks aktivitet der hundrevis av beslutninger må gjøres som direkte og indirekte påvirker andre avgjørelser som kan føre til forvirring. Fordi XenApp og XenDesktop er en ende-til-ende, enterprise applikasjon og desktop virtualiseringsløsning , omfatter det desktop modeller for å møte hvert bruker-scenario.

Men når du fokuserer på de vanligste bruksmåter , som vanligvis står for den største andelen av brukere, mange av de beslutningene vil lønne seg å bare følge beste praksis, som er basert på mange års reelle implementasjoner. Citrix XenApp og XenDesktop Blueprint gir et enhetlig rammeverk for å utvikle en virtuell desktop og applikasjons løsning. Rammeverket gir et grunnlag for å forstå den tekniske arkitekturen for de vanligste virtuelle desktop / applikasjons scenarier.

Blueprint gir grunnleggende , innledende arkitektur for desktop og applikasjon virtualisering. Imidlertid kan noen XenApp og XenDesktop løsninger utvides til å innlemme flere scenarier, inkludere ny teknologi og være optimalisert for å bedre utnyttelse av  virksomheten. Denne guiden er brutt ned i Citrix 5-lags modell, inneholder en liste over blogger, videoer og dokumenter for å hjelpe administratorer til å utforme den riktige løsningen.

Denne guiden tar utgangspunkt i Citrix FlexCast som rammeverk.

User Layer

 • Receiver for HTML5
  • Touch Gestures
   Gir eksempler på de siste bevegelsene støtte med Receiver for HTML5
  • File transfer Policy Settings
   Forstå hvordan Receiver for HTML5 gjør filoverføringer og hvordan du kan styre det med policyer.

 

 • Receiver for Chrome

 

Access Layer

 • StoreFront
  • Local User Profiles
   Hvis Storefront er aktivert for å tillate brukere å endre passordene , vil brukerprofilen lagres lokalt. Lære å håndtere.
  • Message Customization
   Gjennom manipulering av settinger, kan meldinger som vises i Storefront endres.

Resource Layer

 • Windows 10
  • VM Sizing
   Windows 10 virtual machine ressurstildeling (vCPU, RAM, Cache)Dette er i tråd med det som i dag blir anbefalt for produksjonsmiljøer:
  •  Et par ting du vil legge merke til:1: Windows 7 og Windows 10 anbefalinger er like. Microsofts ressursallokering for begge operativsystemene er like. Windows 10 og Windows 10 skalerbarhet tester resulterte i lignende tall.2: Density – Experience: For noen av anbefalingene, er det 2 tall. Den første er hvis du er mer opptatt av servertetthet og den andre er hvis du er mer opptatt av brukeropplevelsen .3: PVS RAM Cache: Bruke RAM cache vil drastisk redusere lagrings IOPS. Dette vil være avgjørende for å gi en god brukeropplevelse, og vil bli tatt fra den totale tildelte RAM. RAM-kolonnen tar RAM Cache tallene i betraktning.
   Hypervisor: Det er ingen hypervisor identifisert. Testing viste mindre forskjeller mellom XenServer, Hyper-V og vSphere.Storage IOPS
   Windows 10 lagringsbehov , sammenlignet med Windows 7 er litt høyere, men kan reduseres med PVS RAM Cache teknologi.Som du husker fra å se på resultatene av Windows 10 vs Windows 7 Single Server skalerbarhet, vi øker kontinuerlig servertetthet ved å optimalisere Citrix HDX og det underliggende operativsystemet. Men hvilke konsekvenser vil disse ulike optimaliseringer ha på lagrings IOPS?Først, la oss se på IOPS (gjennomsnitt og 95-Percentile) for Windows 7 og Windows 10 uten disk optimalisering.
   Som forventet, Windows 10 har en høyere IOPS påvirking enn Windows 7. Når du ser på våre 95-Percentile tall, er Windows 10 30% høyere enn Windows 7 fra en lagrings IOPS perspektiv. Dette betyr at oppgradering fra Windows 7 til Windows 10 vil kreve oss til å vurdere at vår lagringsinfrastruktur kan imøtekomme de nye arbeidsoppgaver eller finne måter å redusere den samlede IOPS aktivitet.Men når vi legger til Provisioning Service RAM Caching capabilities funksjonen for Windows 7 og Windows 10, ser vi noe dramatisk:
   Vår IOPS faller med 90-95%! Disse resultatene ble oppnådd ved ganske enkelt å tildele bare 256 MB RAM for vår Provisioning Services RAM Cache pr Windows VM.Så hvis du tenker på å migrere til Windows 10, tenke på hvordan man skal håndtere lagringsytelse.Og husk, selv om vi bare fokuserer på IOPS, har vi vist at optimalisering av lagringsytelses direkte påvirker brukeropplevelsen.Les denne bloggen også : https://4sysops.com/archives/five-tips-for-dealing-with-windows-10-telemetry/

   • Optimaliseringer
    • Del 1: Standard apper
     • Den første delen til Windows 10 optimalisering er å se på alle de «gratis» appene vi får med en ny installasjon. Med en ny installasjon av Windows 10 Enterprise, er det godt over 50 applikasjoner allerede i start menyen, mange av disse er system apper som vi definitivt vil beholde som Powershell og Ledetekst , men hva med 3D Builder, Bing Finance , Kom i gang, osv?Sjekk ut Windows 10 liste over standard apper ved å kjøre følgende Powershell -kommando:“Get-ProvisionedAppXPackage -Online|Select DisplayName”Programmene som er oppført vil bli tilgjengelig til hver bruker som logger seg på med dette bildet.
      Som du kan se, har jeg aldri begynt Vær-applikasjonen, men den har konsumert noen ressurser (riktignok lite). Og hva skjer hvis brukeren starter programmet? De vil forbruke enda mer. Så hva kutter du?Først, la oss ta de enkle. Dette er programmer som vi ikke har noen god grunn til at en bruker vil bruke dette programmet i arbeid og / eller dette ville ha betydelig innvirkning på server ressurser:Microsoft.3DBuilder
      Microsoft.Getstarted
      Microsoft.MicrosoftOfficeHub
      Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection
      Microsoft.People
      Microsoft.SkypeApp
      Microsoft.WindowsCommunicationsApps (Mail og kalender)
      Microsoft.XboxApp
      Microsoft.ZuneMusic
      Microsoft.ZuneVideoNoe som likevel etterlater oss med ganske mange flere applikasjoner. Og for hver enkelt app, må du bestemme om du vil at brukerne skal ha dette programmet eller ikke. Og hvis du tror at fjerning av Bing Sports app vil hindre brukere fra å sjekke om deres fotballag, tar du dessverre feil; de har fortsatt en nettleser. Så for denne listen over apper, er valget ditt:Microsoft.BingFinance
      Microsoft.BingNews
      Microsoft.BingSports
      Microsoft.BingWeather
      Microsoft.Office.OneNote
      Microsoft.Windows.Photos
      Microsoft.WindowsCamera
      Microsoft.WindowsMaps
      Microsoft.WindowsPhone
      Microsoft.WindowsSoundRecorderOg til slutt, for de apper du bør beholde, er listen ganske kort:Microsoft.Appconnector
      Microsoft.WindowsAlarms
      Microsoft.WindowsCalculatorSå å fjerne disse programmene vil bare hjelpe servertetthet hvis de brukes, men å fjerne en app som brukes vil skade brukeropplevelsen.
    • Del 2: TjenesterLa oss ta en nærmere titt på Windows 10 tjenester. Er det noen som vi kan stenge ned for å gjøre operativsystemet forbruker mindre ressurser? Vil det påvirke opplevelsen?For den beste kombinasjonen av brukeropplevelsen og ressursforbruk , optimalisere riktigOg kanskje bør vi legge til «optimalisere ansvarlig» når det gjelder tjenester. Jo mer du herjer med tjenestene, jo mer sannsynlig at du vil oppleve applikasjon -eller brukerspørsmål.Først: disse tjenestene kjører som standard, og kan stoppes og deaktiveres (OBS: Hvis du deaktiverer disse tjenestene kan det resultere i at programmer ikke fungerer på riktig måte, og vil øke feilsøking tid).
     Service Name Default State Default Status Notes
     Background Intelligent Transfer Service Automatic (Delayed Start) Running Angi standard tilstand til «Manual» tredje parts programvare kan kreve tjenesten.
     Device Association Service Manual (Trigger Start) Running
     Diagnostic Policy Services Automatic Running
     Diagnostic Service Host Manual Running
     Diagnostic System Host Manual Running
     Diagnostics Tracking Service Automatic Running
     Function Discovery Provider Host Manual Running
     Function Discovery Resource Publication Manual Running
     Home Group Provider Manual (Trigger Start) Running Ikke brukt i VDI miljøer
     Security Center Automatic (Delayed Start) Running
     Shell Hardware Detection Service Automatic Running Supporterer AutoPlay, noe som ikke typisk er brukt i VDI.
     SSDP Discovery Manual Running Ikke vanligvis brukt i bedriftsmiljøer .
     SuperFetch Automatic Running Kan aktivere for dedikerte desktops
     Themes Automatic Running Dette vil påvirke brukeropplevelsen
     Windows Connect Now – Config Registrar Service Manual Running Ikke nødvendig i VDI
     Windows Search Automatic (Delayed Start) Running Vurdere å deaktivere. Vil ha en stor innvirkning på servertetthet .

     Følgende tjenester kjører ikke, men de er satt til Manuell. Selv om de ikke kjører, vil deaktivere dem hindre deres utilsiktet kjøring i ett VDI miljø. (OBS: Hvis du deaktiverer disse tjenestene kan det resultere i programmer ikke fungerer på riktig måte, og vil øke feilsøking tid).

     Service Name Default State Default Status Notes
     AllJoyn Router Manual (Trigger Start) Stopped
     Application Layer Gateway Service Manual Stopped Ikke nødvendig for VDI-miljøer.
     BitLocker Drive Encryption Service Manual (Trigger Start) Stopped Drive kryptering ikke vanligvis brukt i VDI-miljøer.
     Block Level Backup Engine Service Manual Stopped Windows backup ikke vanligvis brukt i VDI.
     Bluetooth Hands free Service Manual (Trigger Start) Stopped Ikke vanligvis brukt i VDI.
     Bluetooth Support Service Manual (Trigger Start) Stopped
     BranchCache Service Manual Stopped vanligvis ikke nødvendig i VDI
     Computer Browser Service Manual (Trigger Start) Stopped
     Encrypting File System Service Manual (Trigger Start) Stopped
     Fax Service Manual Stopped
     Home Group Listener Manual Stopped Ikke brukt i bedriftsmiljøer .
     Internet Connection Sharing (ICS) Manual Stopped Ikke brukt innen VDI miljøer.
     Offline Files Manual (Trigger Start) Stopped
     Optimize Drives Manual Stopped Skal bare optimalisere i  master image
     Retail Demo Manual Stopped
     Sensor Monitoring Service Manual (Trigger Start) Stopped
     UPnP Device Host Service Manual Stopped
     Windows Error Reporting Service Manual (Trigger Start) Stopped Deaktiver hvis loggene ikke blir samlet inn og analysert
     Windows Media Player Network Sharing Manual Stopped Ikke typisk anvendt i VDI-miljøer.
     Windows Update Manual (Trigger Start) Stopped Bare oppdateremaster image.
     WLAN AutoConfig Manual Stopped Ikke typisk anvendt i VDI-miljøer.
     WWAN AutoConfig Manual Stopped Ikke typisk anvendt i VDI-miljøer.
     Xbox Live Auth Manager Manual Stopped Ikke typisk anvendt i VDI-miljøer.
     Xbox Live Game Save Manual Stopped Ikke typisk anvendt i VDI-miljøer.
     Xbox Live Networking Service Manual Stopped Ikke typisk anvendt i VDI-miljøer.

     VIKTIG

     Hvis disse tjenestene er deaktivert i master image, vil det være vanskeligere å effektivt administrere master image. For eksempel, hvis Windows Update er deaktivert i master image, vil en administrator være nødt til å aktivere Windows Update tjenester før du prøver å kjøre Windows Update. Administratoren må da huske å deaktivere Windows Update når oppdateringen er fullført.

     Det er anbefalt å bruke Group Policy til å deaktivere tjenester og bruke policy til  VDI-baserte desktop objekter.

     Hvis du er usikker på en tjeneste, la den være alene!

    • Del 3: Planlagte oppgaver
     Planlagte oppgaver kan skade, og Windows 10 har en rekke planlagte oppgaver, noe som er grunnen til at vi ønsker å prøve og optimalisere.I virtuell desktop-mijø, der endringer blir slettet ved reboots, er det ikke fornuftig å utføre noen av disse oppgavene, noe som bare tar ressurser.Microsoft Customer Experience Program:

     Tasks Description
     Application Experience \ Appraiser Lager og laster opp Application Telemetry informasjon til Microsoft Customer Experience Improvement Program
     Application Experience \ ProgramDataUpdater Samler inn telemetry informasjon til Microsoft Customer Experience Improvement Program
     AutoCHK \ Proxy Denne oppgaven samler og laster opp Autochk SQM data til Microsoft Customer Experience Improvement Program
     Customer Experience Improvement Program \Consolidator Hvis brukeren har samtykket til å delta i produktforbedringsprogrammet i Windows, samler denne data og sender bruksdata til Microsoft.
     Customer Experience Improvement Program \KernelCeipTask The Kernel CEIP (Customer Experience Improvement Program) oppgave, samler mer informasjon om systemet og sender denne informasjonen til Microsoft. Hvis brukeren ikke har samtykket til å delta i Windows CEIP, gjør denne oppgaven ingenting.
     Customer Experience Improvement Program \Uploader Denne jobben sender data om Windows basert på brukeropplevelser i Windows Customer Experience Improvement Program
     Customer Experience Improvement Program \UsbCeip USB CEIP (Customer Experience Improvement Program) oppgave, samler Universal Serial Bus relatert statistikk og informasjon om maskinen din og sender til Windows Device Connectivity Engineering Group hos Microsoft. Den mottatte informasjonen blir brukt til å bidra til å forbedre pålitelighet, stabilitet og generelle funksjonaliteten til USB i Windows. Hvis brukeren ikke har samtykket til å delta i Windows CEIP, vil ikke denne oppgaven gjøre noe.

     Sikkerhet:

     Tasks Description
     Shell \ FamilySafetyMonitor Initialiserer Family Safety overvåking
     Shell \ FamilySafetyRefresh Synkroniserer de nyeste innstillingene med Family Safety website.
     Windows Defender \ Windows Defender CacheMaintenance Kan deaktiveres i tilfelle et alternativ virus og malware beskyttelse er implementert.
     Windows Defender \ Windows Defender CacheMaintenance Kan deaktiveres i tilfelle et alternativ virus og malware beskyttelse er implementert.
     Windows Defender \ Windows Defender Cleanup Kan deaktiveres i tilfelle et alternativ virus og malware beskyttelse er implementert.
     Windows Defender \ Windows DefenderScheduled Scan Kan deaktiveres i tilfelle et alternativ virus og malware beskyttelse er implementert.
     Windows Defender \ Windows DefenderVerification Kan deaktiveres i tilfelle et alternativ virus og malware beskyttelse er implementert.
     Windows Filtering Platform \BfeOnServiceStartTypeChange Denne oppgaven justerer start type for brannmur-trigget tjeneste når start type av Base Filtering Engine (BFE) er deaktivert.

     Vedlikehold\optimalisering\beskyttelse:

     Tasks Description
     Application Experience \ StartupAppTask Skanner oppstart oppføringer og gir varsel til brukeren om det er for mange oppstart oppføringer.
     CHKDSK \ Proactive Scan NTFS Volume Health Scan
     Diagnosis \ Scheduled The Windows Scheduled Maintenance Task  utfører periodisk vedlikehold av datasystemet ved å fikse problemer automatisk eller rapportere dem gjennomAction Center.
     DiskDiagnostic \ Microsoft-Windows-DiskDiagnosticDataCollector The Windows Disk Diagnostic rapporterer generell disk og systeminformasjon til Microsoft for brukere som deltar i Customer Experience Program.
     DiskDiagnostic \ Microsoft-Windows-DiskDiagnosticResolver Denne oppgaven advarer brukere om feil som oppstår på disker som støtter Self-Monitoring and Reporting Technology
     Defrag \ ScheduledDefrag Denne oppgaven optimaliserer lokale lagringsenheter
     FileHistory \ File History Beskytter brukerfiler fra tap ved å kopiere dem til en backup plassering når systemet ikke brukes.
     Maintenance \ WinSAT Måler systemets ytelse og evner
     MemoryDiagnostic \ ProcessMemoryDiagnosticEvents Minne diagnose
     MemoryDiagnostic \ RunFullMemoryDiagnostic Oppdager og reduserer problemer i fysisk minne (RAM).
     Power Efficiency Diagnostics \ AnalyzeSystem Denne oppgaven analyserer systemet på jakt etter forhold som kan føre til høyt energiforbruk.
     RecoveryEnvironment \ VerifyWinRE Validerer Windows Recovery Environment.
     Registry \ RegIdleBackup Registry Idle Backup Task
     SystemRestore \ SR Denne oppgaven lager systembeskyttelse punkter
     WDI \ ResolutionHost The Windows Diagnostic Infrastructure Resolution host muliggjør interaktiv løsing for system problemer detektert av Diagnostic Policy Service. Den blir utløst ved behov av Diagnostic Policy Service. Hvis Diagnostic Policy Service ikke kjøres, denne oppgaven vil ikke bli kjørt.

     Og husk, hvis du er usikker på å slå av en planlagte oppgaver, la den være!

     Del 4: User Interface
     For den beste kombinasjonen av brukeropplevelsen og ressursforbruk , optimalisere riktig!

     Denne batchen av optimaliseringer er for brukergrensesnitt optimaliseringer.

     Optimization Configuration
     Disable default system Screensaver HKEY_USERS\.DEFAULT\ControlPanel\Desktop
     “ScreenSaveActive”=dword: 00000000
     Disable the Windows 10 FirstLogon Animation [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
     Windows\CurrentVersion\Policies\System] “EnableFirstLogonAnimation”=dword:00000000
     Hide Hard Error Messages [HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\
     Control\Windows]“ErrorMode”=dword:00000002
     Settings “Visual Effects to Custom” [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\
     CurrentVersion\Explorer\VisualEffects]“VisualFXSetting”
     =dword:00000003
     Disable “Show translucent selection rectangle” [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion
     \Explorer\Advanced]“ListviewAlphaSelect”=dword:00000000
     Disable “Show shadows under windows” [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
     Explorer\Advanced]“ListviewShadow”=dword:00000000
     Disable “Animate windows when minimizing and maximizing” [HKEY_CURRENT_USER \ControlPanel\Desktop\WindowMetrics]“MinAnimate”=”0”
     Disable “Animations in the taskbar” [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
     Explorer\Advanced]“TaskbarAnimations”=dword:00000000
     Disable “Enable Peek” [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM] “EnableAeroPeek”=dword:00000000
     Disable “Save Taskbar Thumbnail Previews” [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM] “AlwaysHibernateThumbnails”=dword:00000000
     Disable “Smooth edges of screen fonts” [HKEY_CURRENT_USER \Control Panel\Desktop]“FontSmoothing”=”0”
     Disable the rest of the visual effects [HKEY_CURRENT_USER \Control Panel\Desktop\]“UserPreferencesMask”=RegBin: “90,12,01,80”
     Disable cursor blink rate Disable “Cursor blink”[HKEY_CURRENT_USER \Control Panel\Desktop] “CursorBlinkRate”=”-1″
     Disable Internet Explorer First RunWizard [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\
     InternetExplorer\Main]“DisableFirstRunCustomize”=dword:00000001
     Reduce menu show delay [HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Desktop]MenuShowDelay”, “0”

     Del 5: Runtime
     Den neste batch av optimaliseringer er fokusert på runtime optimaliseringer som ikke direkte påvirker brukeren, men vil gi bedre effektivitet.

     Commands

     Optimization Configuration
     Disable hibernate Powercfg -h off

     Registry updates

     Optimization Configuration
     Disable NTFS Last Access Timestamps [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\
     Control\FileSystem]“NtfsDisableLastAccessUpdate”=dword:00000001
     Disable Memory Dump Creation [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\
     Control\CrashControl]“CrashDumpEnabled”=dword:00000000“
     LogEvent”=dword:00000000“SendAlert”=dword:00000000
     Disable default system Screensaver HKEY_USERS\.DEFAULT\ControlPanel\Desktop
     “ScreenSaveActive”=dword: 00000000
     Disable Background Disk Defragmentation [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\
     BootOptimizeFunction]“Enable”=”N”
     Disable Background Auto-Layout [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
     CurrentVersion\OptimalLayout]“EnableAutoLayout”=dword:00000000
     Disable the Windows 10 FirstLogon Animation [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\
     CurrentVersion\
     Policies\System]“EnableFirstLogonAnimation”=dword:00000000
     Increase Disk I/O Timeout to 200seconds [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\
     Services\Disk]“TimeOutValue”=dword:000000C8

     Del 6: Utgivelse
     Når vi har optimalisert og installert våre apper, har vi en siste ting å gjøre før vi er ferdig og klar for brukertesting. Optimalisere Image. Optimalisering anbefalinger er manuell, men er verdt tiden. De inkluderer:

     Optimization Description
     Antivirus definitions Hvis antivirus er installert og kjører i det virtuelle desktop , oppdatering av definisjonsfilen vil hindre alle desktop fra oppdatering på første oppstart.
     Windows update Det er vanligvis lurt å ha de nyeste Windows 10 oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer før du ruller ut image i produksjon.  husk at hvis Windows Update-tjenesten var deaktivert, det må aktiveres for å kjøre oppdateringen. Og hvis du måtte aktivere den for å kjøre Windows Update, ikke glem å re-deaktivere den.
     App updates Mange applikasjoner har integrert automatisk oppdatering funksjonalitet. Disse programmene skal oppdateres, automatisk oppdatering funksjonalitet bør deaktiveres.
     Disk defragmenter Disken kan ha blitt fragmentert under installasjon og konfigurasjon, noe som vil føre til dårligere ytelse. Defragmentering av disken før man ruller ut vil gi bedre ytelse og redusere lagringsutnyttelse .
    • Del 7: ICA
     Sjekk ut bloggen til Mayunk Jain’s på Why you should care about HDX. Før du går videre.

     Optimization Description
     High Server Scalability Denne malen balanserer brukeropplevelse og server skalerbarhet. Det gir en god brukeropplevelse og samtidig øke antall brukere du kan ha på en enkelt server. Denne malen bruker ikke video codec for komprimering av grafikk og hindrer server side multimedia gjengivelse.

     Hvis du sjekker denne policymalen , ser du følgende blir gjort til ICA  (Full liste over endringer som er med i HDX Policy Template dokumentet)

     Policy Setting
     Use video codec for compression Ikke bruk
     Target frame rate 16
     Target minimum frame rate 8
     Visual quality Medium
     Desktop Wallpaper forbudt
     Menu animations forbudt
     Optimization for Windows Media multimedia redirection over WAN forbudt
     Windows media fallback prevention Spill av alt innhold bare på klient
     Flash video fallback prevention Bare lite innhold
     Multimedia conferencing forbudt
     Audio quality Medium-optimalisert for tale
     Auto-create client printers Auto-create klientens printer
     Universal print driver usage Bruk bare universal printing
     Universal printing optimization defaults Image compression = Standard kvalitet

     Basert på dette, vil optimaliseringen av server tetthet redusere noe av kvaliteten.

     Merk: Noen av disse Citrix policyinnstillinger kan være drastisk hvis brukerne er på WAN. For eksempel vil «optimalisering for Windows Media multimedia over WAN» gi dårligere brukeropplevelse for WAN-brukere. Hvis brukere skal ha tilgang til ressurser via WAN, bruk «Optimalisert for WAN» Citrix policy som utgangspunkt.

   • Logon tid
    Ved å optimalisere operativsystemet og aktivere visse funksjoner, kan Windows 10 pålogging tiden bli halvert.
    Vil de optimaliseringene vi har gått igjennom tidligere ha påvirking for logon tiden? Nja…Ved testing viser Windows 10 installasjon med Provisioning Services at det tar litt over 73 sekunder å logge seg inn.Ved fjerning av standard apper så er det en forbedring på 8% ned til under 67 sekunder.Deaktivering av mange Windows 10 tjenester gir en reduksjon på 6% til 62,5 sekunder.Planlagte oppgaver, brukergrensesnitt og runtime hadde ingen effekt. Dette er ikke overraskende . Runtime optimaliseringer vil bare påvirke brukerens interaktive delen av økten. Planlagte oppgaver kjører ikke hele tiden. De bare kjøres fra en trigger som følge av en handling eller et tidspunkt.Aktivering av Citrix User Profile Management (UPM) gir en bedring i pålogging tid på 29%! Wow. Før aktivering av UPM, vil systemet bruke lokale profiler, som blir slettet under avlogging. Hver gang brukeren er logget inn, må systemet lage en ny profil for brukeren. Dette er tidkrevende. Aktivering av UPM gir brukeren en sentral profil, som er raskere enn en lokal profil.Aktivering av RAM Cache with Disk Overflow gir ytterligere 18% bedring.Ved å optimalisere OS, profiler og Provisioning Service RAM Cache har påloggings tiden gått fra 73 sekunder til 18!
 • Windows 2012R2
  • VM Sizing
   Når vi diskuterer Windows 2012R2 og XenApp, er anbefalingene dessverre ikke så enkelt som Windows 10 og Windows 7.
   1. Fordi Windows 2012R2 vil session virtualization (hvor mange brukere deler samme VM, men får en egen sesjon) gjøre dimensjonering av CPU og RAM vanskeligere.
   2. Fordi vi kan publisere flere ressurser fra samme VM, kan vi ha en blanding av lette, middels og tunge brukere på samme VM på samme tid.
   3. Fordi hver VM vil være vert for flere brukere, vil  VM være dimensjonert større sammenlignet med Windows 10 og Windows 7. For dimensjonere på riktig måte, må vi justere våre anbefalinger i forhold til maskinvaren.La oss ta en titt på de nyeste anbefalingene før vi går inn i mer detalj.
   vCPU
   For VCPU, er det basert på NUMA. Hva er NUMA? Les disse to bloggene av Nick Rintalan.
  • An intro to NUMA
  • A Discussion about Cluster on DieFor å oppsummere, får du den beste fysiske servertetthet når du har samme antall VCPU for XenApp VMer med enten antall kjerner i en NUMA-node eller 1/2 av en NUMA-node. Hvis du går med 1/2 av en NUMA-node, vil du bare ha to ganger så mange VM-.Cluster onDie er litt mer komplisert hvor nyere maskinvare chips ikke har like store NUMA-noder på tvers av kjerner. Cluster on Die er BIOS alternativet som balanserer kjerner likt ved å skape klynger av kjerner.

   RAM

   Dimensjonering RAM er også litt annerledes enn når man sammenligner det med Windows 10 og Windows 7. Med økt virtualisering, som XenApp, deler alle brukere det samme OS. Brukere deler også de samme programmene. OS og applikasjoner forbruker RAM bare en gang. Det er en stor reduksjon i samlet RAM-bruk, noe som er grunnen til at RAM-anbefalingene er betydelig lavere enn den stasjonære OS.Selvfølgelig vil RAM du kommer til å fordele være basert på programmene.PVS RAM CacheAkkurat som med Windows 10 og Windows 7 anbefalinger, er PVS RAM cache svært verdifull i et Windows 2012R2 XenApp miljø. Med PVS RAM Cache, ser vi store reduksjoner i IOPS for Windows 2012R2.Windows 2012R2 virtual machine resource allocation (vCPU, RAM, Cache)
 • Skype for Business integration with XenApp/XenDesktop
  • Video: Traditional PC vs Virtual Desktop Experience

   Så, hvordan fungerer dette?

   La oss se på det fra 2 forskjellige perspektiver:

   1. Admin Perspektiv: Skype kjører i virtuell desktop, mens media utfører på endepunktet . Når man ringer til en annen Skype bruker, vil tale og video går fra endepunktet til den andre brukerens endepunkt. Hvis vi har en konferansesamtale , er det den samme prosessen unntatt med flere personer. Selv om Skype fysisk kjører eksternt, innenfor den virtuelle desktop, går media transkoding på endepunktet . Dette fjerner nettverks hopp og nettverks tregheter. Dette gir en bedre opplevelse for brukeren.
   2. Bruker Perspektiv: Hele Skype sesjonen kjøres på det virtuelle skrivebordet. Men selv om gjennomføringen er forskjellig, er brukerens opplevelse identisk med den tradisjonelle PC.

  • Traditional/VDI Hybrid Deployments
   La oss se på noen bilder som gjør hele løsningen enklere å forstå. Først,  Native VDI:
   Som du kan se, kjører audio og video mellom de to virtuelle skrivebordene siden Skype for Business Client er installert på de virtuelle skrivebordene.For det andre, ser vi på arkitekturen når vi bruker Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business:

   Her foregår tale og video mellom de to endepunktene.  Selv om Skype for Business klient er installert på det virtuelle skrivebordet er media engine flyttet til endepunkt for prosessering, samtidig som video blir utført på det virtuelle skrivebordet.Og til slutt ser vi på arkitekturen til en bruker som kjører Citrix XenApp/XenDesktop med Realtime Optimization Pack for Skype for Business og en bruker som bruker en tradisjonell PC med innebygd Skype for Business klient.
   Hvis man ser på tale og video, skjer det fremdeles mellom de to endepunktene . Dette er fordi den bruker som benytter en virtuell desktop fortsatt har media engien på deres lokale endepunkt mens den tradisjonelle PC-bruker har standard Skype for Business klienten.Så, selv om alle brukere kjører XenApp/XenDesktop, eller deler av  XenApp/XenDesktop, vil Citrix Realtime Optimization Pack fortsatt være en forbedring over standard installasjon i RDS/VDI verden.
  • 3-way/Conference Calling Deployments
   Hvordan fungerer dette med 3-veis telefonkonferanse?
   Med Skype for Business, for å gjøre en 3-veis (eller flere) telefonkonferanse, må du ha Skype for Business Audio-Video Conferencing Server implementert i din Skype distribusjon. Etter å initiere en samtale ved å kommunisere over SIP til Skype Server, vil alle parter innenfor samtalen ha sin tale/video (SRTP) passert gjennom Conferencing Server.I en native RDS/VDI distribusjon som ikke inkluderer Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business, må medie krysse flere nettverks hopp (For enkelhets skyld, er Skype for Business server fjernet som fortsatt nødvendig ved oppstart av økten.)
   Som du kan se, for de brukerne som har tilgang til miljø med en virtuell desktop, blir Skype for Business klient installert på virtuelle desktop (VDA). Selv om denne distribusjonsmodellen fungerer, benytter det mer ressurser på RDS/VDI infrastruktur som forklart tidligere.Nå sammenligner vi SRTP metoden når vi implementere Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business.

   Fra brukerens perspektiv, følger tale og video data en mye mer direkte rute, lik den av tradisjonelle PC-opplevelse. Og RDS/VDI infrastruktur er betydelig redusert ettersom media blir prosessert på endepunktene.
  • Edge Server Requirements
   Hva vet vi så langt med Skype for Business i ett Citrix XenApp og XenDesktop miljø?
   * Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business gir den samme opplevelsen i ett RDS/VDI miljø som på en tradisjonell PC.
   * The Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business gir den samme opplevelsen uansett om både brukere kjører RDS/VDI eller bare en bruker er på RDS/VDI og den andre bruker en tradisjonell PC.
   * Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business gir den samme opplevelsen i en 3-veis eller telefonmøte.Dette fører oss til det neste spørsmålet angående optimalisering pakken:
   Har vi fortsatt behov for Edge Server med Citrix Realtime Optimization Pack for Skype for Business?Som konsulent, er ett av de vanligste svarene man hører til et spørsmål være «Det kommer an på». La oss heller si «kanskje».Først, la oss se på en VDI installasjon.
   I dette tilfellet er Skype for Business Edge server ikke brukt som Skype-klienten på det virtuelle skrivebordet , som befinner seg på det interne nettverket med Skype-server. Tale/video går også mellom de virtuelle skrivebord.Men hva skjer hvis vi implementere Citrix Realtime Optimization Pack?Samme situasjon. Edge-serveren blir ikke brukt fordi SIP kommunikasjon skjer fra det virtuelle skrivebordet til Skype-serveren, som alle ligger på det interne nettverket. Tale/video skjer mellom endepunkt enheter, igjen, utenom Edge server.
   Hva om bare én bruker er på en virtuell desktop og den andre på en tradisjonell PC?
   Den tradisjonelle PC-en må få tilgang til Skype-server på det interne nettverket. Edge-serveren kreves til å overføre Session Initiation Protocol (SIP), men når økten starter, skjer tale/video-kommunikasjon direkte mellom de to endepunkt enheter, utenom Edge server.Og til slutt, hva med 3-veis eller flere parter konferanse/samtale?
   I dette scenariet vil tale/video passere gjennom Edge Server på vei til lyd- og videokonferanse Server.

   For å svare på spørsmålet «trenger vi fortsatt en Edge server med Citrix Realtime Optimization Pack»

   Mest sannsynlig vil du det.

  • Dokument: Deployment Guide
 • AntiVirus: Exclusion List
 • Printing

Control Layer

 • XenApp/XenDesktop Controller
 • Provisioning Services
  • Boot Process
   Finn ut hvordan Provisioning Services boot prosess fungerer.
  • Threads and Ports Requirements Calculations
   Sett threads lik antall vCPUs allokert til Provisioning Services-serveren. Øk antall porter til å være lik antall av enheter streamet fra PVS serveren delt på threads.
  • Improving PVS Boot Time
  • Persist Data
   Gjennom en rekke modifikasjoner, kan visse deler av data vedvare på tvers av en gruppe VDI desktops (hendelseslogger , antivirus, overvåkingsdata , etc).
  • Read Cache
   Ved å allokere nok minne til PVS server, vil den cache deler av vDisk, og redusere disk lesing.
   En enkel test viser hvilken effekt cache har på pålogging. Testen er utført på disker med 7200RPM. (Ikke de raskeste diskene. Første desktop med Windows 10 viser en pålogging på nesten 60 sekunder.
   Men når man starter Windows 10 vm nummer to, med samme Provisioning Service Image, ser man effekten av det hele:Vm nummer to viser nå en pålogging på bare 14 sekunder! Se også på disk hastigheten, 4,400KB/sek vs 18,000KB/ sek.
   Når du starter en Provisioning Services-basert VM, henter VM diskfilen fra Provisioning Services-serveren. Provisioning Services-serveren leser deler av disken og strømmer det over nettverket. Når Provisioning Services-serveren leser deler av diskbilde , lagrer Windows automatisk denne informasjonen i RAM (system cache), hvis nok RAM er tilgjengelig.Så når vi starter påfølgende VMer som bruker samme disk image, får vi en massiv økning i ytelse siden Provisioning Services bruker informasjonen i RAM i stedet for å hente fra tregere lagring.
  • Write Cache
   Ved å utnytte RAM Cache med Disk Flow-teknologi, skrive IOPS kan bli drastisk redusert.Som du husker fra å se på resultatene av Windows 10 vs Windows 7 Single Server skalerbarhet, øker vi kontinuerlig servertetthet ved å optimalisere Citrix HDX og det underliggende operativsystemet. Men hvilke konsekvenser vil disse ulike optimaliseringer ha på lagrings IOPS?Først, la oss se på IOPS (gjennomsnitt og 95th Percentile) for Windows 7 og Windows 10 uten disk optimalisering

   Som forventet, Windows 10 har en høyere IOPS innflytelse enn Windows 7. Når du ser på våre 95-Percentile tall, er Windows 10 30% høyere enn Windows 7 fra en lagrings IOPS perspektiv. Dette betyr oppgradering fra Windows 7 til Windows 10 vil kreve oss til å vurdere at vår lagringsinfrastruktur kan imøtekomme de nye arbeidsoppgaver eller finne måter å redusere den samlede IOPS aktivitet på.Når vi aktivere Provisioning Service RAM Caching  for Windows 7 og Windows 10, ser vi noe dramatisk.IOPS faller med 90-95%! Disse resultatene ble oppnådd ved ganske enkelt å tildele bare 256 MB RAM for vår Provisioning Services RAM Cache pr Windows VM.Så hvis du tenker på å migrere til Windows 10, tenke på hvordan man skal håndtere lagringsytelse.
  • Sizing PVS RAM
   Lær hvordan du bruker RAMap og Resource Monitor til riktig størrelse på PVS Server RAM.
  • Analyze RAM Cache Utilization
   Bruk PoolMon til å analysere RAM Cache i Nonpaged Pool Minne
  • Write Cache Thick/Thin
   Forstå konsekvensene ved å fordele write cache fil som enten en tykk eller tynn fil.
  • Using Scale Out File Servers
   Forstå konsekvensene av å bruke Scale Out filservere med PVS. Sammenligne forskjellene mellom VHD og VHDX filtyper.
 • App-V
 • AppDNA
  • Patch Tuesday
   Utnytt AppDNA til å vurdere virkningen en ny Microsoft Patch vil ha på dine apps og image.
 • Director
  • Add Custom Plugins
   Lær hvordan du kan legge til flere felt i Director med tilpassede plugins.
 • Security

Hardware Layer

 • Sizing
  • Cluster on Die
   Enkelte prosessorer distribuerer ikke NUMA noder jevnt, noe som resulterer i en NUMA-node har 8 kjerner og en annen NUMA-node har 6 kjerner. Aktivering av Cluster on Die vil nesten balansere NUMA noder som gir best tetthet for XenApp arbeidsbelastninger .
 • XenServer
  • Plugin Collection
   Lær hvordan du kan utvide XenCenter til å inkludere flere måter å få tilgang til et VM, som RDP, hendelseslogger , og WinSCP.

About Luciano

Senior Infrastructure Engineer med spesialitet på Citrix produkter

Check Also

Local Host Cache for FMA

Det er riktig – LHC er endelig her! Dette var en av de viktigste grunnene til …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.