Åha overvåking i ditt miljø gir deg trygghet – at alt fungerer innen de rammene som er gitt. Når noen aspekter i miljøet svikter så er du bevepnet med de riktige dataene for å kunne respondere.

Men feil skjer. Ingen produkter er perfekte. Telefonen din ringer, så din kollegas, og derefter sjefen din «Et problem har oppstått, det var ingen forvarsel, brukerne får ikke tilgang til de ressursene de trenger. Det er panikk!!»

Vi har alle vært der, gjort dansen. Men heldigvis finnes det mange verktøy man kan bruke for redde dagen. Nå har ControlUP kommet med ett splitter nytt gratis verktøy som heter «ControlUp Logon Simulator».

ControlUp Logon Simulator:

Som navnet tilsier, lar ControlUp Logon Simulator simulere bruker pålogginger ved å bruke «syntetiske økter» for å teste tilgjengelighet og respons fra alle elementene som reelle brukere benytter ved å logge seg på din XenApp/XenDesktop miljø.

ControlUp Logon Simulator er utformet for å kommunisere direkte med Storefront Store (selv gjennom NetScaler gateway!) via native API’s for å:

 • Autentisere via Citrix Front.
 • Mimic Citrix Receiver trafikkflyt.
 • Sikre tilgjengeligheten av Storefront service.
 • Nummerere applikasjoner og sikre broker tilgjengelighet.
 • Starte program eller desktop økter mot dine kataloger.
 • Spor viktige verdier som tilkobling tid, påloggings tid, osv. for å sikre en vellykket ende til ende forbindelse.

picture1

I motsetning til andre løsninger, gjør ControlUp Logon Simulator en IKKE  «skraping» av nettsteder eller StoreFront web miljø. Utnyttelse av ThinScale Technologies Connector teknologi, vil ControlUp Logon Simulator kommuniserer direkte med Citrix Storefront Store eller Netscaler Gateway direkte for å hente den meste relevante informasjonen og feil i løpet av levetiden til tilkoblingen.

Når Logon Simulator har sørget for at autentisering var vellykket, ressurser er tilgjengelig og kan tildeles, går Påloggings Simulator deretter ICA-filen inn i Citrix Receiver SDK til aktivt å spore alle aspekter av pålogging og avlogging prosessen.

ControlUp Logon Simulator kan periodisk gjenta disse testene morgen, middag og kveld, slik at brukerne har de tilkoblingsmulighetene de trenger, slik at infrastrukturen er aktiv og leverer pålogginger.

I det uunngåelige tilfellet ved strømbrudd, vil du være den første til å vite om det og viktigst, du vil ikke bli tatt på sengen av brukere som kommer i kontakt og klager over tekniske problemer.

Hvordan bruke ControlUp Logon Simulator:

Du kan laste ned verktøyet her . Når lastet ned, kjør programmet, og deretter:

 • Legg til StoreFront eller NetScaler Gateway-tilkobling
 • Legg til navnet på ressursen du ønsker å teste
 • Legg testbruker kontoinformasjon … det er det!

 

controup

Du kan også velge å kjøre Logon simulator fra en rekke sluttbrukere  i bedriftens regioner, kontorer  eller hovedkontor og la den gjøre jobben for deg.

Hvis … åh, hvem er jeg tuller … når en tilkobling mislykkes, en hendelseslogg opprettes for å varsle administratoren av denne feilen umiddelbart, slik at den kan bli behandlet raskt.

 • Denne loggen kan enkelt konfigureres til å heve et varsel i ControlUp som deretter kan sende deg e-mail eller mobil varsel og bli videre analysert.
 • Alternativt kan du konfigurere en hendelseslogg trigger til å kjøre ett Powershell script som vil sende en e-post, kjøre en kommando, etc. 
Share.

About Author

Senior Infrastructure Engineer med spesialitet på Citrix produkter

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.