NetScaler eller ikke, så trenger du application delivery controller. Men XenApp og XenDesktop installasjoner som ikke bruker Citrix gateway risikerer å miste Citrix support.

netscaler2

Hvorvidt NetScaler er en nødvendig del av infrastrukturen avhenger av hvor mye du liker å ha Citrix support.

NetScaler er et sofistikert application delivery controller(ADC) som også fungerer som lastbalansering, Secure Sockets Layer (SSL) virtuelt privat nettverk (VPN) og app brannmur. Det er et alternativ til kombinasjonen av Web Interface (WI) og Citrix Secure Gateway (CSG) som mange eksperter tror en dag vil bli fjernet fra porteføljen.

Claudio Rodrigues, CTO i WTSLabs, Inc. er ikke enig i at CSG vil borte, men hans foredrag på BriForum presenterte NetScaler som var ment til å ta over fra CSG.

«WI og CSG er som kakerlakker og min svigermor. De er de tre tingene jeg vet bare ikke vil dø,» sa han. Men Rodrigues sa også NetScaler kan gjøre mye mer enn WI og CSG, noe som gjør NetScaler bedre av de to alternativene.

CSG kan bare gi sikker tilgang til XenApp og XenDesktops. Det støtter heller ikke ICA-protokollen, og det er ikke en VPN. NetScaler støtter ICA, og det tillater brukerne å få sikker tilgang XenMobile, ShareFile, e-post servere, fildelinger, og andre ressurser.

Bedrifter som bruker XenApp og XenDesktop må ha ett Citrix produkt mellom backend og brukere. Citrix vil ikke støtte miljøer som bruker tredjeparts alternativer som f.eks. Application Delivery Controller fra F5 Networks, Inc.

Selv om det er mulig å bruke noe annet enn NetScaler produktet som en VPN eller ADC, kan det skape tilkobling og nettverksproblemer som er vanskelig å feilsøke i bedrifter. Citrix produkter er laget for å fungere med NetScaler, og den støtte som Citrix gir når bedrifter gå hele veien, er det verdt det når noen administratorer som kanskje ikke har tid eller kompetanse til å feilsøke problemer på egenhånd.

Vær oppmerksom på at NetScaler lisensiering kan være forvirrende. Lisensen for NetScaler er knyttet til host ID, men det er et eget produkt – NetScaler Gateway – som er knyttet til host. I tillegg har NetScaler en annen funksjon basert på utgaven (standard, bedrift eller platina) XenApp eller XenDesktop.

Share.

About Author

Senior Infrastructure Engineer med spesialitet på Citrix produkter

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.