Dette kommer snart: XenMobile klient 10.4.1 leveres med en ny offentlig app store distribusjonsmodell for XenMobile apper.

Tidligere, har den eneste XenMobile app i de ulike app butikken vært Secure Hub (tidligere kjent som Worx Home). Alle andre apper som Secure Mail, Secure Web, Secure Forms, osv. var bare tilgjengelig fra Citrix sine sider. Dette betydde at for hver ny app oppdatering, og de kommer ganske for i disse dager, måtte IT-administratorer wrappe appene på nytt før de ble distribuert til brukere.

Offentlig App Store distribusjon forenkler distribusjonen mens de eliminerer behovet for wrapping av apper. Dette sparer IT mye tid.

image-1-1036x555

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som du ser i bildet ovenfor, er mange av trinnene som kreves for å oppdatere en app nå ferdig av Citrix. Du trenger ikke lenger å vwrappe app, administrere Secure Mail APN cert og provisioning profil og laste ned IPA eller .apk-filer.

Alt som trengs er å ta tak i .mdx fil for hver app fra Citrix nedlastingssiden og distribuere til XenMobile Server. I tillegg kan du eller legge til MDX policyer og pushe ut Public App Store appen på enheter via MDM.

En ting som er viktig å påpeke er at denne nye distribusjonsmodellen har innebygd kompatibilitet støtte mellom app filer og .mdx filer. Dette betyr at dersom sluttbruker oppdaterer til den nyeste versjonen av appen før IT oppdaterer .mdx fil, vil ingenting bli brutt. Og vice versa, hvis IT oppdaterer .mdx fil, men brukeren ikke har oppdatert app på enheten, igjen, ingenting vil bli brutt.

Dette er noe som har blitt etterspurt lenge, og Citrix forventer at den nye distribusjonsmodellen vil bli en stor hit.

Når det er sagt, man er nødt til å vente bare litt lenger. Citrix anbefaler App Store distribusjon for bare nye installasjoner. Den neste klient utgivelsen vil inkludere en in-app migrasjon løsning som gjør at eksisterende kunder har mulighet til å migrere til den nye modellen.

Den in-app migrasjon guide tillater IT til å sette en migrasjonspolicy til «på». Når slått på, vil XenMobile Server fjerne den gamle distribusjonsversjon av programmet og erstatte den med den public app store versjonen av programmet.

 

image-2-1036x566

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med Secure Mail, vil sluttbrukeren også ha mulighet til å lagre og eksportere sine preferanser via e-post. Når den nye appen er installert, åpner brukeren bare sin e-post og klikker på den vedlagte filen, som automatisk vil nullstille app til sine tidligere innstillinger. Skjermbildene under viser hva dette vil se ut for å så sluttbruker.

image-3-1036x572

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

import-image-1036x555

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikke glem, migrasjons funksjonene ikke er tilgjengelig før neste utgivelse. For de neste 12 måneder vil Citrix støtte både offentlige App Store og enterprise distribusjonsmodeller for XenMobile apps.

 

Share.

About Author

Senior Infrastructure Engineer med spesialitet på Citrix produkter

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.