Her er en oppsummering av noen av de mest interessante kunngjøringene som ikke var en del av keynote.

Workspace Environment Management (WEM) vil bli tilbudt som Citrix Cloud Service

WEM er Citrix sin løsning for brukerflate og ressursoptimalisering sammen med UPM. I gjennomsnitt ser kundene en 30% forbedring i server skalerbarhet og innloggingstider kan også forbedres betydelig. WEM krever at enkelte infrastrukturkomponenter skal distribueres. Men ved Synergy ble det annonsert at Citrix vil tilby en WEM-tjeneste som i hovedsak vil administrere og vedlikeholder alle infrastrukturkomponenter slik at kunden bare må distribuere agenter og Cloud connector. Dette burde gjøre løsningen enda mer appellerende til kundene og hjelpe med server skalerbarhet og brukeropplevelse i et hybrid cloud miljø.

Lær mer om dette i videoen under (SYN231) (Starter rundt 6:15)

Seamless Roaming O365 Outlook Email Cache og Search Index Database ved UPM

En ny funksjon kommer i UPM som tillater håndtering av store filer spesielt designet for O365. Og det styres med en enkelt policyinnstilling i UPM. Når policyen er aktivert, opprettes en søkedatabase db per bruker, og alle Outlook-forespørsler omdirigeres til databasen, slik at en roaming-søkeindeks for brukeren kan brukes både for virtuelle apper og skrivebord. Det er begrenset til 32 biters versjon av Office for nå. Søkeindeksen og OST-filen blir pakket inn i en VHDX-beholder og lagret i profilen. Lær mer om denne funksjonen i SYN231-videoen som er lagt opp ovenfor. Begynn å se fra 22:30.

WEM og UPM-muligheter nå utvidet til å håndtere fysiske sluttpunkter

Som en del av Citrix Unified Endpoint Management-strategi, vil WEM og UPM snart kunne håndtere fysiske endepunkter. Dette er en velkommen endring, og vil hjelpe kundene å bruke samme løsning som skal håndtere både fysiske endepunkter og de virtuelle workloads. Lær mer i SYN231-videoen ovenfor. Begynn å se fra klokka 30:52.

PVS Management direkte fra Citrix Cloud

Onprem PVS workloads kan raskt administreres direkte fra Citrix Cloud. I tillegg vil en ny PVS sky lisens bli introdusert. Man kan laste ned PVS-sky lisensen fra MyCitrix og installere på onprem lisensserver for å administrere PVS fra Citrix cloud.

Mer informasjon i SYN131 videoen nedenfor. Se fra 28:40

Azure QuickDeploy for XenApp og XenDesktop Service

Azure Quickdeploy er en funksjon som er tilgjengelig for XenApp Essential-kunder som gjør det svært enkelt å bygge Citrix-workloads i Azure. Den samme veiviseren har nå blitt overført til XA/XD-tjenesten. Du kan angi Azure subscritpion, koble til en ressurs lokalisasjon, laste opp et tilpasset image, legge til domenerinformasjon og maskinkatalogen blir opprettet for deg. Dette er perfekt for små distribusjoner og POCs. Denne funksjonen vil bli utgitt i de kommende ukene for XA/XD-tjenesten. Den støtter bare server-VDAer. Det er også viktig å merke seg at Quick Deploy ikke kan brukes sammen med studio. Det er en enten/eller. For å lære mer i videoen. Se fra klokken 32:00

Utvidet Citrix Cloud Support for Google Cloud Platform og Oracle Cloud

Mens Google Cloud fikk stor oppmerksomhet på keynote, er det også verdt å merke seg at Citrix vil utvide plattformstøtte for Oracle Cloud Infrastructure. Dette er av spesiell interesse for kunder som har en betydelig investering i Oracle Cloud i dag. Det er alt Hyper-V-basert som også tiltrekker seg mange kunder. Det er allerede utgitt en Oracle-distribusjonsguide, og den planlagte tilgjengeligheten for støtte i Oracle Cloud er Q2, 2018. Lær mer i SYN131-videoen ovenfor og begynn å se på 34:20

Citrix Director forbedringer

Det var mange Citrix Director-forbedringer annonsert, inkludert Resource App prediction for administratorer, hvor man kan forutsi fremtidig ressursbruk, evne til å generere egendefinerte rapporter, et sett med forhåndsdefinerte standard smarte varsler (i motsetning til administratorer som må gå og definere varsler manuelt), detaljert oversikt over innloggingsvarighet inkludert en detaljert «interaktiv sessions», NMAS-integrasjon, muligheten til å feilsøke XenMobile-enheter rett fra Director og sist men ikke minst App Probing. App probing spesielt er veldig spennende som det lar deg definere og automatisere app probes for publiserte apps og skrivebord, og dermed hjelpe admins med å være proaktiv om hvordan publiserte ressurser ytelser og komme i forkant av potensielle problemer. Massevis av funksjoner til å bli begeistret for! Se SYN126 (under) for ytterligere detaljer.

 

Den nye Citrix Files Application

Den nye Citrix Files-Application (ny Sharefile-klient for skrivebordet) har kombinert funksjonene til Sync, Drive Mapper og Deskop i et enkelt program. Akkurat som Drive Mapper, gir den en enkelt vei for alle dataene dine (nettverksstasjoner, delingspunkter, personlig sky, OneDrive For Business osv.). Du har nå også muligheten til å utføre arbeidsflyter direkte fra Windows Explorer eller Finder. Du har nå også muligheten til å kartlegge flere stasjoner til bestemte undermapper i sharefile eller kontakter som OneDrive for Business. Konfigurasjonen kan være gjøres gjennom Citrix-policy i Studio. Se SYN100 nedenfor fra 19:25 for å lære mer.

Intelligent Traffic Management (tidligere Cedexis) er fantastisk!

Tidligere i år annonserte Citrix oppkjøpet av Cedexis for å legge til Netscaler-porteføljen. Folk liker å beskrive Cedexis som Waze of Traffic Management. Det er ikke langt fra sannheten. Cedexis samler 14 milliarder datapunkter på daglig basis fra over 900 millon sluttbruker økter og 40.000 + nettverk over hele verden for å gi intelligent trafikk og dermed tilby best mulig brukeropplevelse med intelligens for å unngå applikasjonsforstyrrelser. Se SYN123 nedenfor for å få en rask oversikt over Cedexis.

HDX utvidelser

Det var ganske mange oppdateringer dekket i SYN206 rundt HDX. Jeg har prøvd å markere noen under. Jeg vil sterkt anbefale å se opptaket nedenfor.

Browser Content Redirection 2.0

Backported som en stand-alone kompatibel komponent med LTSR 7.15. Chrome (Q3) og Edge vil også bli støttet. Moderne protokoller som HLS, DASH og Web Assembly vil bli støttet. Renderings motoren vil bli gjort en del av Workspace App. Browserinnhold omdirigering 2.0 vil også kunne laste ut WebRTC!

Citrix Ready-partnere i Video multicasting-bransjen som Qumu, vBrick, Ramp og Haivision vil støtte klientside henting og nettleserinnhold omdirigert for live video hvor mottaker klientside  kan hente videoen fra branchoffice cache applikasjon.

Real Time Optimization

Skype RealTime Optimization Pack-støtte for Chromebooks (som kan kjøre Android-apps) i H2 2018. Maskinvareakselerasjon for sluttpunkter med AMD-GPUer forventes også rundt samme tidsramme.

Microsoft Teams Support strategi

På kort sikt planlegger Citrix å støtte Microsoft-klientens webklient med omdirigering av nettleser 2.0.
Chrome-nettleseren vil bli den første som støttes, og Windows-endpunkter vil i utgangspunktet bli støttet med Linux-endepunkter tilslutt. Filopplastinger kan ha begrensninger med omdirigering av webleserinnhold 2.0 og MS-lag. Løsningen er å bruke Sharefile eller andre slike løsninger for å laste opp filene.

Langsiktig målsetting er å utvikle en mediemotor på alle støttede plattformer (Windows / Mac / Linux) for real time optimalisering av MS Teams UC innhold.

Workspace App og Citrix Receiver

Etter keynote, i samtaler med kunder og samarbeidspartnere var det en rekke spørsmål rundt Workspace App og hva det betyr for kunder som kjører Citrix Receiver i dag. Dette er dekket i stor detalj i SYN133. Hvis du benytter Citrix Receiver, blir den automatisk oppgradert til Workspace-app via Citrix auto-oppdatering, og den er fullt bakoverkompatibel. Alle de nye Workspace muligheter utover virtuelle applikasjoner og stasjonære vil bare bli aktivert hvis du abonnerer på de ulike Citrix Workspace tjenestene. Så med andre ord, hvis du benytter Storefront lokalt, vil klienten automatisk oppdatert til Citrix Workspace app men ingen andre endringer i funksjonalitet annet enn at brukergrensesnittet har et nytt utseende. Se videoen nedenfor fra 21:10. Økten gir også et dypt dykk inn i Citrix Workspace App og demoer av de nye mulighetene.

Gateway Service

Når Gateway Service ble introdusert for en stund siden, var den primære funksjonen sikker ICA-proxy. Tjenesten har utviklet seg ganske og støtter nå singel-sign-on på Enterprise Web og SaaS apps, inkludert et bibliotek med 40 + forhåndsdefinerte SaaS-maler. Gateway Service kan også integreres med en distribusjon på stedet, og støtter hybridutplasseringer i tillegg til Workspace-aggregering. Direkte tilkobling til VDA uten behov for connector ble også annonsert, noe som vil føre til økt skalerbarhet. En annen viktig kunngjøring var den meget etterspurte tofaktorautentiseringen ved hjelp av gateway Service. Dette vil bli gjort mulig med native One Time Password (OTP) -støtte.

For en oppdatering på alle Citrix Cloud-tjenester anbefaler jeg sterkt å se SYN100. Den inneholder også mange flotte demoer.

Share.

About Author

Senior Infrastructure Engineer med spesialitet på Citrix produkter

Leave A Reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.