Kode

Azure CLI: Slett Offentlig IP fra NIC/VM

Så du har allerede opprettet en virtuell maskin i Azure som har en offentlig IP-adresse, og du må fjerne den. Du trenger IKKE å slette VM for å få løst det. Du kan fjerne den offentlige IP-en fra nettverksgrensesnittet som er koblet til VM-en, og deretter slette den offentlige IP-en. Dette kan enkelt gjøres ved å bruke Azure CLI.

Nedenfor er et enkelt skript som vil bruke az network nic ip-config update kommandoen for å koble den offentlige IP-en fra nettverksgrensesnittet slik at den ikke lenger er tilordnet og blir brukt. Deretter vil skriptet bruke az network public-ip delete kommandoen for å slette den offentlige IP-en siden den ikke lenger er nødvendig.

resourceGroupName="myRG"
nicName="myVMNic"
publicIp="myPublicIp"
publicIpNameOnNic="ipconfig1"

# Disassociate the Public IP Address from the NIC first
az network nic ip-config update \
  --resource-group $resourceGroupName --nic-name $nicName \
  --name $publicIpNameOnNic --remove PublicIpAddress

# Delete the Public IP
az network public-ip delete -g $resourceGroupName -n $publicIp

Husk at hvis du ikke vil slette den offentlige IP-en, men bare koble den fra nettverksgrensesnittet, kan du bare gjøre det første trinnet. Da vil du ha en frakoblet offentlig IP-ressurs i ressursgruppen din. Dette kan være ønsket hvis du har den offentlige IP-en til å ha en statisk IP-adresse som du ikke vil miste. Tross alt, hvis den offentlige IP-adressen har en statisk IP-adresse konfigurert, vil du miste kontrollen/tilgangen til den offentlige IP-adressen ved å slette selve den offentlige IP-ressursen.

Similar Posts